Globus Ensemble

hedendaagse klassiek en jazz, avantgarde flamenco, authentiek barok, renaissance, ...... geen grenzen

Globus Ensemble is een in 1998 als Ensemble Barcelona Nova Música opgericht flexibel internationaal ensemble, opererend vanuit Nederland en Spanje met vooraanstaande musici uit beide landen, dat zich  toelegt op het combineren van verschillende muzikale tradities, die we op onze planeet kennen en kenden en zullen kennen. Het ensemble kan uiteenlopende tradities "authentiek" uitvoeren, maar ook op verschillende manieren een ander licht doen schijnen op dezelfde tradities en kiezen voor een juist niet authentieke en eigenzinnige aanpak.

Het ensemble kan op een moment een jazzy flamenco groep lijken en op het volgende op een bruisend barok ensemble, hedendaagse jazz of klassiek ensemble. Het ensemble kan men aantreffen in prestigieuze festivals en gevestigde concertzalen, maar ook in kerkjes, pittoreske pleintjes, musea, galeries of in een mooie tuin. Voor elk speciaal project worden verschillende leden van het ensemble ingezet, dat een duo kan zijn tot kamer orkest of small bigband. Zeer typerend is het gebruik van de klassieke gitaar in het ensemble. Het ensemble heeft op financiële steun gerekend van de Generalitat van Catalunya en het Instituto de Cultura van Barcelona

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vaste musici:

Christiaan de Jong: artistieke directie, gitaren, kwarttoons fluit, barok traverso, conductie, compositie

Soledad Cardoso: sopraan

Maripepa Contreras: hobo

Nacho Gascón:saxofoons, blokfluit, dirigent

Johan van der Linden: saxofoons

Matthew Simon: trompet

Sandrine Robilliard: cello

Sadahiro Otani: klassieke gitaar

Marta Cardona Ahumada: viool

Ángel Peirera, percussie, drums

 

voor speciale gelegenheden:

 

Wu Wei: sheng, erhu, stem
Juju Alishina: butuh dans
Ere Lievonen: (geprepareerde) piano, clavecimbel, orgel, compositieDe volgende componisten hebben gecomponeerd voor het ensemble::

Gabriel Brncic, Albert Sardà, Albert Llanas, Augustín Charles, Anna Cazurra, Max Sunyer, José Iges, Wiek Hijmans, Chiel Meyering, Peter Bacchus, Moisès Bertran, Xavier Benguerel, Christiaan de Jong en Carl Christian Bettendorf.

 

De groep heeft in het verleden gewerkt met de volgende musici:

Pep Mira, Javier Olondo, Rafael Esteve, Marta Fiol, Max Sunyer, Wiek Hijmans, Luc Houtkamp, Robert Dick, Theo Loevendie, Néstor Eidler, Eric Rynes, Ananda Sukarlan, Harry Sparnaay, Franck Vigroux, Wu Wei, Eric Vloeimans, Alfonso Marin, Valeria Mignaco,  en Stefan Gerritsen, Marijn Korff de Gidts, Felicity Provan, Naomi Sato, Renato Ferreira, Mary Oliver.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now